![]() |
Photo by: kiposrhodes.gr |
komkommer met tzatziki
Tzatziki is een lekker fris Grieks sausje. Hoe maak je het? Heel simpel! Je kunt kant en klare tzatziki saus in de supermarkt kopen, maar je kunt het ook zelf maken.
Wat heb je nodig?
- 500 ML Griekse yoghurt (moet wel dikke yoghurt zijn)
- 2 Komkommers
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel gedroogde dille
- 1/2 citroen (kant en klare citroensap uit een flesje is ook prima)
- Olijfolie
- peper & zout
Was de komkommer, en maak hier grove reepjes (grof raspen) van boven het vergiet. Doe dit als eerste want de komkommer moet goed uitlekken.
Doe de yoghurt in een kom, en knijp 2 teentjes knoflook uit. Voeg 1 eetlepel olijfolie en gedroogde dille hier aan toe. Voeg op smaak zout, peper en citroensap toe en tot slot meng je de grove uitgelekte stukjes komkommer hier door heen.
Vervolgens snijd je de andere komkommer in schijfjes, en dippen maar! Een lekkere en gezonde snack, voilla!
TIP: Laat de tzatziki minimaal een uur (afgedekt met plastic folie) in de koelkast staan. zo kan de tzatziki goed opstijven en kunnen de smaken er goed intrekken.
Je kunt natuurlijk de leukste creaties maken met komkommer en tzatziki, hier enkele voorbeelden:
Vervolgens snijd je de andere komkommer in schijfjes, en dippen maar! Een lekkere en gezonde snack, voilla!
TIP: Laat de tzatziki minimaal een uur (afgedekt met plastic folie) in de koelkast staan. zo kan de tzatziki goed opstijven en kunnen de smaken er goed intrekken.
Je kunt natuurlijk de leukste creaties maken met komkommer en tzatziki, hier enkele voorbeelden:
- Dip komkommer: Schijfjes komkommer om lekker in de tzatziki te dippen.
- Schijfjes komkommer met daarop een kleine hoeveelheid (grootte van een theelepel) tzatziki op de schijfjes serveren
- Gevulde komkommer rol: Schil de komkommer, en schaaf in lange plakken (met een kaasschaaf in de lengte) de komkommer in plakken. Schep met een theelepeltje een schep komkommer in de plak en rol deze op. Zet de plak vast met een prikker voor de stevigheid, let hierbij op dat de plakken komkommer goed uitgelekt zijn, anders krijg je hele natte rolletjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten