Pagina's

maandag 15 juni 2015

Start je dag met een gezond ontbijt!


Ontbijten is gewoon super belangrijk, dat weten we inmiddels allemaal wel.


Het ontbijt zorgt ervoor dat je gedurende de dag minder honger hebt, en dat voorkomt tussendoor snacken wat er weer voor zorgt dat je het risico loopt om aan te komen. Dus wil je op gewicht blijven of afvallen? Ontbijten!
Ook zorgt ontbijten voor energie, een goede concentratie, helpt je spijsvertering op gang en is goed voor je hart! 




Toch zijn er altijd nog veel mensen die het ontbijt over slaan, erg jammer, maar wel heel herkenbaar!

Je lichaam verbrand tijdens het slapen de nodige calorieën en na al die uren zonder eten is het tijd voor nieuwe energie. Dankzij het ontbijt komen ook onder andere je darmen weer op gang. Ook is met regelmaat eten belangrijk om op gewicht te blijven. Kortom je dag starten met een ontbijt is gewoon super belangrijk!

Wat is nou een goed ontbijt?
Een groot ontbijt is belangrijk, dit zorgt ervoor dat je de rest van de dag minder honger hebt en het zorgt voor energie.

Start je dag bijvoorbeeld met muesli, havermout, volkoren brood, biologische yoghurt, fruit, een groente shake of één ei (gekookt of gebakken).

Ikzelf start mijn dag altijd met een kom muesli in magere melk en een kopje thee zonder suiker. Mijn favoriete muesli is een gemixte vruchten variant van het merk 'knusperone' wat verkrijgbaar is bij de Aldi.
In deze muesli zit: volkoren havervlokken, rozijnen, cornflakes, gedroogde appelstukjes, zonnebloemzaden, hazelnoten, rode aalbessen, abrikozenpuree, en geconcentreerd sinaasappelsap. Om het extra zoet te maken zonder suiker te gebruiken doe ik er meestal een paar stukjes verse aardbeien bij.
Een normale portie (100 gram) is goed voor 379 kcal.


  


Mocht jij nou niet z'n liefhebber zijn van muesli dan is er genoeg lekkers waar je je dag mee kunt starten. Heb je geen tijd voor een ontbijt? Maak tijd! Je zult merken dat het een goed begin van je dag is.

Ik ben wel benieuwd hoe jullie en of jullie ontbijten?

Laat een comment achter! xox

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Translate